Exklusiva handgjorda sidensjalar / sidenschalar design: karin wallén samt infärgning och patinering av teaterkostymer, scenkostymer

Hem Om Teatex Produkter Återförsäljare Färgeri Kollektion Kontakt

logga 

  

 

shibori1

Shibori utställning Rosendal 2011

 

 

 

Om Teatex och Karin Wallén

  

Just nu tar skapandet av  min senaste produkt Karin Wallènsjalen det mesta av min tid i anspråk. Jag jobbar också med en mindre kollektion plagg i samma teknik, men det började med glänsande kuddar i barocktryck, som blev en stor succé och bl.a. fick pryda omslaget till Sköna hem.
 

Jag hade jobbat  i många år på teatern som färgare, patinerare och precis startat mitt lilla företag så det blev rivstart. Eftersom tiden inte räckte till både anställning och företag beslutade jag mig för att satsa på mitt företag på heltid.
 

Efter kuddarna kom fler mycket framgångsrika produkter ,såsom  änglakuddarna sammetssjalar och inte minst lammskinnspallarna som jag gjorde ihop med min man. Jag jobbar mycket med hela ytor,därför färgar eller målar jag alltid in hela tyget, för att  få en mjukare lite använd känsla. Därefter handtrycker eller målar jag.

 

Jag är en formgivare med starka teatrala anslag och inspireras av historiska och etniska mönster. Jag är medlem i Svenska Shiborisällskapet. Shibori är en urgammal teknik där man använder sig av färgreservage. Vi hade en utställning på Konstfack 2007 och en mycket uppskattad utställning på Rosendahls trädgård i Stockholm sommaren 2011.

 

Teatern har fortfarande plats i mitt liv och jag tar ofta olika uppdrag, men nuförtiden på freelancebas.

 

 

   

Teatex design AB: karin wallen         E-post:      © Teatex design AB 2008